Overlast

Een bewoner kan met zijn of haar gedrag het woongenot van een andere bewoner verstoren. Hierdoor ontstaat er mogelijk overlast. Overlast heeft drie kenmerken: ernstig, langdurig en herhaaldelijk.

Wat kun je zelf doen?

Spreek degene van wie je overlast ervaart altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat jouw buren zich niet van de overlast bewust zijn. Met een goed gesprek kun je een heleboel ergernis oplossen. Wil je graag in gesprek met je buren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hierbij een aantal adviezen:

·         maak een afspraak en neem de tijd

·         kom met duidelijke voorbeelden van de overlast die je ervaart

·         denk zelf alvast na over een oplossing en bespreek deze

·         blijf rustig en maak duidelijke afspraken met elkaar

Lukt het niet om het zelf op te lossen? Dan kun je in contact treden met buurtbemiddeling van MEE plus.

Overlast melden

Je dient de overlast te melden bij de Woningbouwvereniging Heerjansdam zodat wij op de hoogte zijn van wat er speelt in de buurt. Het is belangrijk dat je voldoende voorbeelden en gegevens hebt van de overlast. Houd bij wanneer je de overlast ervaart en in welke mate. Je kunt de overlast schriftelijk aan ons doorgeven via de e-mail of per post.

Wij nemen uitsluitend schriftelijke meldingen van overlast op in ons dossier. Mondelinge meldingen nemen wij helaas niet in behandeling, met uitzondering van zeer ernstige overlast die veroorzaakt wordt door iemand die mogelijk geweld gebruikt. Neem in dit geval ook contact op met de politie via 0900-8844.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden