Huurtoeslag

Huurtoeslag is een financiële bijdrage aan de huur van de Nederlandse overheid aan burgers. Het is bedoeld als tegemoetkoming in de huurkosten, zodat iedereen in staat is een huurwoning te betalen, ook wanneer je een relatief laag inkomen hebt. Huurtoeslag is dus niet voor iedereen beschikbaar.

Of en hoeveel huurtoeslag je ontvangt, hangt af van:

  • leeftijd
  • inkomen
  • spaargeld
  • gezinssamenstelling
  • soort woning
  • de huurprijs

Je kunt huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst vanaf het moment dat je er recht op hebt. Als je recht hebt op huurtoeslag, dan zal dit  worden toegekend vanaf de eerste dag van de maand die op deze datum volgt. Je ontvangt de huurtoeslag dus altijd vanaf de eerste dag van een maand. Overigens ben je na de toekenning van huurtoeslag zelf verplicht wijzigingen door te geven die het recht op huurtoeslag mogelijk beperken of zelfs doen verdwijnen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een hoger loon krijgt of als je een toeslagpartner krijgt.

Belastingdienst

Wil je weten of je in aanmerking komt voor huurtoeslag? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst of bel gratis met de Belastingtelefoon via (0800) 0543.

Betaling huurtoeslag

De huurtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. De Belastingdienst maakt dit rechtstreeks over op de rekening van de huurder. Je betaalt als huurder vervolgens zelf de volledige huur aan Woningbouwvereniging Heerjansdam.

Wijzigen huurtoeslag

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van jouw gezin? Of verandert je inkomen of dat van jouw medebewoner? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de Belastingdienst via (0800) 0543. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden