Update energetische maatregelen

Publicatiedatum: 16-02-2018

Energetische maatregelen complex 8 nagenoeg afgerond!

Na maanden van voorbereiden en uitvoeren van werkzaamheden zijn de woningen aan de Wiekslag, Oosteinde, Groene Dreef, Bloklandlaan (even nummers) zo goed als klaar. Wanneer het laatste aftimmerwerk gedaan is, en het schilderwerk is afgerond dan zijn de laatste spreekwoordelijke puntjes op de i gezet.

De belangrijkste reden voor het energiezuinig maken van de woningen, is om hiermee de woonlasten betaalbaar te houden. Er zal met name worden ingezet op het verlagen van het gasverbruik en het verhogen van uw wooncomfort.

Na maanden van voorbereiding is het nu eindelijk zover: aannemer Bakker Arkel is gestart met het energiezuinig en comfortabel maken van de woningen aan het Oosteinde, de Wiekslag, de Bloklandlaan en de Groene Dreef. Voorafgaand hieraan zijn de woningen opgenomen, plannen gemaakt/aangepast, bewonersgesprekken gevoerd,  voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. 

Totaalaanpak

Er is gekozen voor een totaalaanpak, waarbij klachten worden opgelost, het comfort wordt verhoogd en energiebesparende maatregelen worden toegepast.  In dit complex wordt de ‘buitenschil’ voorzien van vloer-, gevel- en dakisolatie. Oude installaties worden vervangen, er wordt op diverse plaatsen HR-glas aangebracht. De natuurlijke ventilatie via roosters, kieren en ventilatiekanaal wordt vervangen door een ClimaRad ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit betekent het einde voor koude val en geluidsklachten door de huidige ventilatieroosters. De luchtkwaliteit wordt continu gemeten, waardoor er alleen wordt geventileerd als dit nodig is. Dit bespaart energie en zorgt er voor dat de luchtkwaliteit in de woning verbetert. De woningen worden daarnaast ook voorzien van een nieuwe verflaag zodat het geheel er begin volgend jaar weer goed bijstaat.

Maatwerk

De woningbouwvereniging wil voor elke bewoner een energiezuinige en comfortabele woning. Dit is maatwerk: de maatregelen die hiervoor nodig zijn verschillen per complex en soms per woning. Binnenkort wordt bekend gemaakt welk woningcomplex de volgende is die wordt aangepakt.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden