Wonen met zorg

Wet maatschappelijke ondersteuning

De gemeente is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het organiseren van passende ondersteuning aan huis voor mensen die niet op eigen kracht kunnen deelnemen aan de samenleving. Het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en participeren. Inwoners kunnen hiervoor een maatwerkvoorziening aanvragen. Om hiervoor in aanmerking te komen is een indicatie nodig. Voor meer informatie kun je terecht bij de Sociale Dienst Drechtsteden.


De gemeente Zwijndrecht en 27 organisatie werken samen onder de naam Vivera aan de uitvoering van de Wmo. Het doel van Vivera is dat jong en oud prettig samen leven, ook als ze minder mobiel zijn en zorg nodig hebben. Er worden in alle wijken activiteiten georganiseerd waaraan inwoners kunnen meedoen. Het gaat bijvoorbeeld om activiteiten voor jong en oud, maaltijden in wijkrestaurants en dagopvang light in woonzorgcentra.

In de gemeente Zwijndrecht is ook informatie, advies en ondersteuning beschikbaar voor alle inwoners. Hiervoor is geen wachtlijst en geen indicatie nodig. De ondersteuning is kosteloos. De gemeente organiseert dit in de Vivera wijkteams. Het Vivera Wijkteam is in alle wijken van Zwijndrecht en in Heerjansdam actief. Op donderdagmiddag kun je van 13.00-15.00 uur terecht bij mevrouw Jolanda Bak van Vivera in het RaJuBiBos aan de Sportlaan 6 (ingang bibliotheek).

Meer informatie over WMO

Wil je meer weten over deze wet? Dan kun je kijken op de website van de Rijksoverheid, op de website van VIVERA of op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD).

Lees meer

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden